Kaikkea sitä keksiikin, kun on nettipimennossa kaksi viikkoa. Pakko oli jotain näprätä, joten kaivoin puikot jostain varaston perukoilta ja katselin vanhoja tilaamiani Suuri Käsityölehti numeroita, joista btw en ollut ikinä tehnyt yhtään mitään, ja hiplasin jotain alennuslankaa ja aloin kutomaan vuosien tauon jälkeen...

Aloitin piposta... ohje Suuren käsityölehden nrosta 4/2006 alunperin, mutta koska lanka oli mitä oli, tuli siitä jotain ihan muuta. Lanka Novita Jenga, joka kutittaa, joten kukaan ei käytä pipoa :(

1369090.jpg

Seuraavaksi etsin helpoimman mahdollisen vauvan nutun, tulee lahjaksi kaverin pian syntyvälle vaaville. Ohje samasta lehdestä kuin pipo, nimellä Kohoruutuinen jakku, ja lanka Nalle Colori. Samasta langasta tein myös pipon pieneen (?) päähän.

1369109.jpg

1369185.jpg

Lisää vauvanvaatteita, ohje alunperin tämä ja lanka taas Nalle Coloria. En halunnut tehdä toista kohoruutujakkua, joten muokkasin ohjeesta simppelimmän. Tälläinen siitä sitten tuli:

1369204.jpg

Ja ostin maailman suloisimmat napit neuleisiin! :)

1369225.jpg

Löysin halvennuksesta aivan ihanaa lankaa, ranskalaista Satu- vai lukeeko tuossa Sortee? - lankaa, 100% polyakryylia, 50g =130m. Alunperin katsoin ohjetta Ullasta, mutta tein sitten kuitenkin oman pään mukaan tämmöiset irtohihat:

1369370.jpg

ja vaikka kuinka mittasin, niin tulihan niistä aivan eri kokoiset... no kuhan on vähän sinne päin! ;)

1369243.jpg

ja koska lanka ei kutita, tein siitä vielä tämän ohjeen mukaan - joo tiheys ei täsmää, joten koko on isompi! - itselleni pannan lämmittämään korvia ja otsaa (päähäni kun ei mikään maailman pipo mahdu ;) )

Seuraavaksi taisin aloittaa ponchoa, joka on yhä kesken. Haka oli kultainen ja lainasi sitä varten pyöröpuikot :) Lankana käytän taas Jengaa, joka on siis ihan eri paksuista kuin ohjeen lanka, mutta kun sitä lankaa on vielä, enkä tiedä mihin sitä oikein tunkisin... niin... Ohje löytyy täältä.

1369345.jpg

Innostuin tekemään 7 veljeksestä raidallista pukua koiralle, joka palelee aina talvisin. Ohje on täältä, mutta koska lanka on eri ja mistään en löytänyt _koiran_ kokoiselle koiralle ohjetta, mittasin koiran ja laskin langan tiheyden perusteella silmukkamäärät. Puku sopii hyvin, vähän kinnaa rinnasta, aloitin varmaan kavennukset liian aikaisin... mutta hyvin Mitu viihtyy siinä! :) Jätin puntit tekemättä, koska näytti sopivan paremmin ilman niitä. Ja ei, en ole Harry Potter -fani, värit on vahinko! :D :D

1369255.jpg

1369384.jpg

Äiti pyysi hihatinta lämmittämään hartioita, joten taas Hakan avustuksella löysin tämän ohjeen, vaihdoin langan suht saman paksuiseen 7 veljekseen ja johonkin jämälankaan, ja värit on mitä sattuu. Saa nähdä sopiiko äidille, hän haluaa pitkät hihat, joten hieman erinäköinen tulee kuin ohjeen hihattimesta. Tätä on muuten ihana kutoa! ihastuin kovasti pitsineuleeseen, ja kun huomasin, että hei! mähän osaan jotain tällästäkin! niin uskaltauduin aloittamaan elämäni ensimmäistä villasukkaa!!!

1369269.jpg

Ja tässä se sitten on! Ohje 7 veljeksen vyötteestä, ja värit omasta päästä. Sukka onnistui yli odotusten, ensi kerralla osaan jo välttää jotain virheitä... kuten lankojen päättelyä väärin ja vääriin paikkoihin, painavat ikävästi jalkapohjaa kävellessä... mutta koska se on mun eka ikinä, se on mahottoman hieno! :D saa nähä koska se saa parin... ;)

1369290.jpg

Seuraavaksi aion tehdä taas vauvannuttua (harkitsen tätä ohjetta, mutta en tajua ollenkaan tuota kaavakuvaa!!! :o joten, tod.näk. otan taas pohjaksi jonkun helpon ohjeen ja muokkaan sitä sitten miten osaan... ), nyt ehkä palmikolla tai pitsillä koristettua... opettelin tossa yhtenä yönä tekemään pientä palmikkoa ilman apupuikkoa (kiitos ohjeesta Marjut!)... ja voi mikä voitonriemu kun tajusin sen ja sain aikaiseksi ihan nätin pikku palmikon! Halvat on huvit hullulla - ja aloittelijalla ;)